Prøv 7 super effektive tips. Slip af med hudorme


Der er mange grunde til, hvorfor du får hudorme. Det er ikke på grund af dårlig hygiejne, men på typisk på grund af fedtet hud. Det er folk med fedtet hud, der typisk oplever hudorme eller blackheads. Det er det samme, det ene begreb er bare på dansk, hvor det andet er på engelsk. I daglig tale bruger man begge begreber. Det er dog mest de unge, der bruger ordet “blackheads” – den lidt ældre generation siger “hudorme“. De omtalte hudorme bliver dannet af overskydende olie i ens hud, og derfor bliver dine hårsække tilstoppet. Du ved, at du har hudorme, hvis du har gule eller sorte prikker i følgende område(r): næse eller den øvre hage. Nogle mennesker har også på skuldrene eller i armhuler og på ryggen. Heldigvis har vi lavet denne guide til hjælpe dig af med dine hudorme eller blackheads. Det gør vi ved at informere om forskellige produkter, der kan bruges til at bekæmpe blackheads. Derudover vil der være nogle rutiner, du kan følge for at minimere fremkomsten af hudorme på områder som næsen.

Myten om hudorme… (aflivet)

Legenden siger, at hudorme er levende, men dette passer ikke. Hudorme er bare affaldsstoffer, der sidder inde i eksempelvis næsen. Det er ikke farligt, det er kun en kosmetisk “fejl”, som man kan rette helt eller delvist op på ved at følgende anvisningerne på denne hjemmeside. Dette gøres selvfølgelig ikke på 5 minutter, men hvis man følger en god rutine og bruger de rigtige produkter, så skulle det i de fleste tilfælde være muligt at få områder med blackheads til at se bedre ud end før. Myten er også blevet testet af Ekstra Bladet.

Disse områder er hårdest ramt af hudorme

Det er som tidligere nævnt den øvre del af ens hage, der er påvirket af hudorme eller blackheads. Dette er meget problematisk for en del mennesker, da det er i ansigtet – og mange folk kan se det. For kvinder er det lidt nemmere at dække, fordi de kan gøre brug af make-up. Endnu værre er næsen, fordi den ser alle, når de får øjenkontakt med en anden person – og det er desværre typisk her, at ens hudorme eller blackheads er mest tydelige. Dette kan selvfølgelig dækkes med make-up, men ikke altid, og det er ikke alle, der har muligheden for det. Eksempelvis allergikere eller mænd, der ikke vil gå med make-up.

Gode råd til at minimere fremkomsten af hudorme

Da hudorme typisk fremkommer på næsen, så vil dette afsnit fokusere på netop næsen, men det er muligt at bruge teknikker på andre dele af kroppen. For det første, så kan du hurtigt tjekke, om du rent faktisk har hudorme ved at prøve at presse det ud, du tror er en hudorm. Kommer der en tynd “snor” af noget fedtlignende ud, så er det en hudorm. Rolig, den er ikke levende. Du vil typisk opleve, at når du presser én enkelt hudorm ud, så vil der komme en masse andre med ud – dette er helt normalt. Du kan ikke altid se, om du har hudorme – der kan du så være glad for at du er lidt heldig. Hudormene du har på næsen består som regel af rester af hud, hudceller der er døde, rester fra sved, rester fra make-up og andre naturlige affaldsstoffer. Nogle mener, at hudorme er den eller en af de primære årsager til acne. Du kan derfor måske forbedre din acne, hvis du har den, ved at fjerne dine hudorme.

  • Vask dit ansigt: Dette skal gøres morgen og aften med sæbe og vand. Der er også mulighed for at bruge andre mere effektive produkter. Disse vil blive nævnt senere, så fortsæt endelig med at læse.
  • Hudorme skal ikke presses ud: Det er ikke en god idé at presse hudorme ud med hænderne, dette skal helst gøres med et specielt værktøj.
  • Ren hud: Hvis du holder din hud fri for forskellige olier, skæld og snavs, så vil du minimere fremkomsten af hudorme.
  • Pas på med creme og make-up: Hvis din creme eller make up indeholder for meget olie, så kan du skifte til en anden.

7 råd: Sådan fjerner du hudorme hurtigere og mere effektivt

Der bør igen nævnes, at der ikke findes nogen mirakelkur til hudorme, men produkter designet til formålet er helt klart et bedre valg. Du vil derfor kunne opleve bedre og hurtigere resultater med disse 7 forskellige råd. For at følge disse råd kræves der, at du køber et produkt, fordi rådene omhandler brug af produkter. Heldigvis har vi fundet de billigste steder på nettet, hvor du kan købe disse produkter og sat et link ind til dem.

1. Brug en hudormefjerner

Vi har tidligere gennemgået, hvordan du nemt kan dampe et håndklæde og lægge det på ansigtet eller tage ansigtet om dampende vand. Dette åbner porerne, og derefter er det nemmere at få hudormene ud. Til at hjælpe dig med at få hudormene ud, kan du bruge en hudormefjerner, der er et specielt værktøj – undgå at bruge dine fingre! Advarsel: Dette værktøj skal bruges korrekt. Hvis du er usikker så læs videre og find et bedre produkt til dig. Professionel hudormefjerner sæt med 5 redskaber

Pris: 99,- DKK
Sælger: Hafaro
Link: Køb her

2. Brug Benzyolperoxid

Mange betragter Benzyolperoxid som et af de mest stærke midler mod hudorme. Hvis du skal vælge et hudprodukt, der indeholder Benzyolperoxid, så skal du helst vælge noget, hvor procenten er på minimum 2,5. Basiron Gel 5% er et meget kraftigt middel, så det skal du helst kun bruge, hvis du har prøvet alt andet.

Pris: 169,- DKK
Sælger: Med24.dk –
Link: Køb her

3. Exfoliér din hud for at undgå hudorme

Du kan nemt exfoliere din hud ved at bruge en specielt creme, der indeholder en slags kerner – disse exfolierer din hud. En creme med kerner går ind og fjerner ting som døde hudceller og andre ting, du ikke har brug for. Du bør ikke bruge sådan en creme mere end et par gange om ugen. Der er forskel på, hvor dybt de forskellige cremer virker. Njord Face Scrub (150 ml)

Billede af det omtalte produkt
Pris: 139,- DKK Sælger: Made4Men Link: Køb her

4. Brug Salicylsyre for at bekæmpe hudorme

Denne syre virker på samme måde som den ovenstående creme: den exfolierer huden og fjerner selvfølgelig de døde hudceller. Porerne bliver åbnet – derfor er det nemmere at fjerne hudormene. Produkter med Salicylsyre kan bruges helt op til et par gange om dagen, og du vil få gode resultater. Tend Skin Solution (118 ml)

Billede af det omtalte produkt
Pris: 179,- DKK
Sælger: Made4Men Link: Køb her

5. Brug en ansigtsmaske

Ansigtsmasker virker meget godt mod hudorme og blackheads. En ansigtsmaske renser hele huden, hvor den er smurt på. Derudover bliver din hud meget pænere at se på. Du må ikke bruge en ansigtsmaske alt for mange gange om ugen, så 1-2 gange. Helst 1 gang om ugen. Der findes et hav af ansigtsmasker, men nedenstående er et meget godt bud på en effektiv ansigtsmaske. Sort ansigtsmaske mod hudorme!

Pris: 69,- DKK
Sælger: Hafaro
Link:Køb her

6. Brug en speciel scrub mod blackheads

L’Oreal har et produkt i deres serie til mænd (der også kan bruges af kvinder!), der er specielt designet til at fjerne hudorme og blackheads. Den fungerer nogenlunde på samme måde som en exfoliator, men nogle gange kan man få bedre resultater med produkter som L’Oreals. L’Oreal Men Expert Pure Power Anti-Blackhead Scrub (150 ml)

Billede af det omtalte produkt
Pris: 79,95 DKK
Sælger: Made4Men
Link : Køb her

7. Byg din renserutine op over flere trin

Hos Hafaro.dk har de lavet en special sampak, der består af 4 produkter velegnet til at reducere blackheads. Trin 1: Rens hele ansigtet med den sorte konjac sponge. Trin 2: Rens T-zonen i dybden med den antibakterielle fiberbørste. Trin 3: Fjern synlige hudorme og urenheder med blackhead remover. Trin 4: Brug blackhead peel-off masken. Dybderensende blackhead sampak

Pris: 199,- DKK
Sælger: Hafaro
Link:Køb her

Hvis du følger ovenstående råd, så er du godt på vej mod et liv uden hudorme. Husk også at læse vores artikel om “Dette må du ikke aldrig gøre med hudorme”